Oringer Weekend

De Oringer markt was een markt die zijn oorsprong kende in vorige eeuwen. Toen kwam men van heinde en ver naar Odoorn. Helaas raakte de markt in de vorige eeuw in de vergetelheid. Totdat de vereniging voor Dorpsbelangen Odoorn in de jaren zeventig van de vorige eeuw de jaarmarkt nieuw leven begon in te blazen. Het was in 1976 dat de Oringermarkt opnieuw werd gehouden. Met de aanvoer van schapen (en in latere jaren ook paarden) werd een traditie voortgezet. Het weekend kenmerkt  zich, nu nog steeds, als een ontmoetingsplaats voor veel mensen.

Mensen die al jaren uit Odoorn en omgeving zijn vertrokken komen deze dag nog even naar hun ‘roots’ terug, waarbij vele herinneringen worden opgehaald.
De Oringer Markt is omgetoverd tot het Oringer Weekend en vindt nog steeds plaats onder de Boshof in Odoorn. Het is een gezellig dorpsfeest voor jong en oud met diverse sportieve activiteiten, een feestavond en natuurlijk een middag speciaal voor de kinderen.

Het Oringer Weekend 6 t/m 8 september

Dit jaar organiseert een groep enthousiaste vrijwilligers wederom het Oringer Weekend. Met veel sportieve en gezellige activiteiten. Wil je meer weten over het programma of je team alvast aanmelden voor de Oringer Pubquiz of de Oringer Landgames? Of wil je meedoen met de ATB tocht? Klik dan hieronder op een van de foto's.