4 mei dodenherdenking

Opdat we nooit vergeten… 

Op 4 mei wordt ook in Odoorn een stille tocht gelopen ter herdenking van de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en ter herdenking van de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog. 

De route start om 19.30 uur vanaf de aula aan de Schaapsstreek in Odoorn en loopt vanaf de aula naar de begraafplaats waar bij de graven van Johannes Schoenmaker en Albertus Zefat bloemen gelegd kunnen worden. Daarna de Borgerderweg oversteken, vervolgens via de Andries Diepenbrugweg en de Exloërweg naar het monument op De Boshof. Bij de aula kunnen kinderen een roos krijgen om zelf op het graf van Johannes Schoenmaker en Albertus Zefat te leggen. 

Bij het monument wordt om acht uur de Taptoe ten gehore gebracht, daarna wordt er 2 minuten stilte in acht genomen. Hierna wordt er namens het gemeentebestuur een krans gelegd. Vervolgens leggen bestuursleden van de Vereniging voor Dorpsbelangen Odoorn bloemen. Hierna kunnen alle andere aanwezigen bloemen leggen. 

Om 20.15 uur is er een korte bijeenkomst in de Nederlands Hervormde kerk, waar mevrouw Helene Westerik een herdenkingswoord zal uitspreken. De bijeenkomst wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.