WABO.

Samen waken over de veiligheid in ons mooie Odoorn.

Waarom ‘BuurtPreventie’?

Het wordt er tegenwoordig niet veiliger op in ons land. De roofovervallen, de inbraken op klaarlichte dag en verdachte lieden aan de deur, liegen er niet om. Vroeger waren dat zaken die alleen in de grote steden voorkwamen. Helaas tegenwoordig ook bij ons.

Wat is een ‘Buurt WhatsApp’?

Buurt WhatsApp is een WhatsApp-groep waar buurtbewoners die verdachte situaties in hun wijk signaleren deze kunnen delen via de mobiele telefoon. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht. Het doel van een Buurt WhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Die kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek van de straat staan. De App biedt de mogelijkheid om verdachte situaties, in uw eigen omgeving, met elkaar te delen.

Hoe werkt de ‘Buurt WhatsApp-groep’?

Als iemand binnen de groep een verdachte situatie of persoon signaleert, belt hij eerst 112 en stuurt daarna een bericht naar de WhatsApp-groep. Zo ontvangt iedereen binnen de groep een melding. Iedereen is dus op de hoogte van verdachte situaties en is extra alert.

Ons dorp is verdeeld in 8 ‘wijk’groepen. Iedere groep heeft een buurtcoördinator, de zogenaamde “wijkbeheerder”. Hij/Zij is de contactpersoon in de wijk, geeft informatie en beantwoordt al uw vragen.

Zodra u zich heeft aangemeld via de bon of via de site  wordt uw mobiele telefoonnummer toegevoegd aan uw “wijkgroep”. 

Buurt WhatsApp is een WhatsApp-groep waar buurtbewoners die verdachte situaties in hun wijk signaleren deze kunnen delen via de mobiele telefoon