Paasvuur

 Een van de mooie tradities in Odoorn in samenwerking met Klijndijk is het jaarlijkse paasvuur op eerste paasdag. Wanneer de weergoden het toelaten en de vergunning binnen is, zorgt de vrijwilligersgroep van het Oringer Weekend ervoor dat alles geregeld wordt:

- het ophalen van de takken
- het bouwen van de bult
- gezellig muziek
- en een hapje en een drankje

Takken brengen

Het bouwen van de paasbult kunnen we niet zonder jullie hulp! Hiervoor hebben we materiaal nodig! Schone materialen van organische aard, zoals snoeihout, takken en stammen niet dikker dan 10 cm, coniferen zijn welkom. 

Leden van Dorpsbelangen kunnen de schone materialen gratis brengen. Geen lid van Dorpsbelangen? Dan kun je tegen een kleine vergoeding de takken brengen. Voor een kleine aanhanger betaal je € 2,- en voor grotere wagens € 5,-. 

 Er zijn vrijwilligers ter plaatse die het aangevoerde materiaal controleren. Indien het materiaal niet op de paasbult thuishoort mogen zij het weigeren. Ook vanuit de gemeente wordt gecontroleerd of alle regels goed worden nageleefd.

Takken bij u ophalen

Bent u zelf niet in de gelegenheid om het te brengen dan kunnen de vrijwilligers van Dorpsbelangen het materiaal bij u ophalen. 

Voor leden van Dorpsbelangen € 5,00 – voor niet leden € 10,00 (hoeveelheid gewone aanhanger)
Voor leden van Dorpsbelangen € 10,00 – voor niet leden € 20,00 (hoeveelheid meer dan een aanhanger)

 

 Wilt u dat wij de takken bij u komen halen. Vul dan onderstaand formulier in. Dan nemen wij contact met u op.